Wil je graag zelf een lamp maken, maar weet je niet zo goed hoe? Hieronder leggen wij uit wat je allemaal nodig hebt!

Je begint met het kiezen van een mooi snoertje. Als je al een kleur in gedachten hebt, is dat een goed begin. Mocht dat niet zo zijn, kun je natuurlijk altijd wat inspiratie opdoen op onze website! Bedenk (of meet) ook welke lengte het snoer moet worden en houd daarbij rekening met wat speling voor foutjes (een snoertje is snel verkeerd afgeknipt, dat gebeurt zelfs ons weleens!) en montage.

Daarna kies je een mooie fitting. Wij hebben heel veel verschillende soorten, materialen en kleuren dus er zit altijd wel iets tussen dat in je interieur past. Als je ook graag een lampenkap wilt monteren (bijvoorbeeld de mooie Goal van House Doctor), kies dan voor een fitting met ringen (bijvoorbeeld onze industriële of robuuste fitting).

Als je een snoer en fitting gekozen hebt, bedenk dan of je je lamp gaat aansluiten op een lichtpunt (dan heb je namelijk een plafondkapje nodig) of een stopcontact. Als je kiest voor een stopcontact, vergeet dan geen stekker te bestellen. Eventueel kun je ook een mooie snoerschakelaar of dimmer monteren, zodat je je nieuwe lamp gemakkelijk kunt bedienen.

Ben je zelf niet zo handig? Wij kunnen ook de montage voor je verzorgen zodat je lamp compleet gemonteerd bij je wordt bezorgd!